Smörgåstårta!!

Jag känner typ ingen som inte gillar smörgåstårta. Det är asgott. Smakar som något jesus himself kläckt ur sig. Och den går lika bra att göra vegetarisk/vegansk såklart!! Det blir jättemycket godare och håller dessutom längre i kylen än de kötträkiga varianterna så när man är klar kan man äta smörgåstårta hela veckan om man VILL!!! Här är iallafall mitt recept!!
 
Till fyllningen behöver du:
 
- Skagenröra utan räkor
Blanda 250g creme fraiche med 5msk majonäs och ett halvt knippe färsk dill. Blanda i en halv hackad rödlök och en halv tärnad avokado. Kläm i en halv citron. Klart!! Låt stå i kylen ett tag innan det är dags att göra själva TÅRTAN
 
- Vitlökscreme
Rör ihop 250g creme fraiche med 1 pressad vitlöksklyfta och citronsaft från en halv citron. Salta och peppra. Kan också behöva kylas ett tag.
 
- Valfri cream cheese (den med chilismak är asnajs)
 
Till garneringen:
 
Salladsblad, gurka, dill, ostrullar, cocktailtomater och krossade ostbågar (låter helt sinnes men är hur gott som helst lovar!!) Kan ibland funka med vindruvor också men tycker det är lite överflödigt, ha på det du tycker ser kul ut helt enkelt!
 
...och så behöver du såklart en jävla massa bröd. Typ 12 skivor. Skär av kanterna från allting och klämm ihop 4 skivor brevid varann på en tallrik/bricka/något. Bre på skagenröran och börja nästa lager med cream cheese. Sist kör du med vitlökscremen runt hela tårtan och öser på krossade ostbågar. Garnera efter smak. Låt stå i kylen ett tag innan den är redo att ätas. KLART!!
 
(En vegansk variant är lika enkel att göra, bara byt ut alla mjölkprodukter till veganska alternativ så blire ÄNNU bättre!!! enda är väl typ att det inte finns något bra alternativ till ostbågar, kanske funkar med krossade chips??? ska prova det nån dag hejdå)
Lyxmiddag | |
#1 - - Elin:

Hejsan! Vi har satt ihop en lista med smarriga smörgåstårte-recept där vi tagit med ditt recept :) Man kan rösta på sin favorit, så tipsa gärna dina läsare om det! http://blogg.se/article/2015/november/smarriga-smorgastartor.html <- här är länken till artikeln.

Ha en fin dag!
Hälsningar,
Bloggredaktionen

#2 - - Tammie:

Röstade såklart på detta bidrag! Heja :)

#3 - - Anonym:

Veganska och vegetariska maträtter ska inte skiljas åt. Denna är m.a.o. Inte i närheten av vegetarisk. Synd att blogg.se marknadsför denna smörgåstårta som vegetarisktä, blev besviken när jag läste receptet.

#4 - - ajlimullersandvik.blogg.se:

YUMMMMMIE! Alltså smörgåstårta är ju det bästa i den här hettan :D :D

#5 - - lovisa:

hallå den här bloggen har ju inte varit aktiv på 1,5 år :(

#6 - - johannaunhinged.blogg.se:

Ett vego alternativ till ostbågarna kan var majskrokar blandat med näringsjäst? Obs, ej provat bara tänker högt. :)

Upp